Alessandro Safina

25 липня 2021

20:00

Біла церква,

Событие прошло!

25 липня в Одесі на концертній арене «Морвокзал» виступить Алессандро Сафіна - оперна зірка Італії, володар одного з найоригінальніших оперних голосів у Світі, автор саундтрека серіалу «Клон»

Відомий в усьому світі Алессандро Сафіна набув інтернаціональний успіх з часів першої ж платівки «Insieme a te» (1999), яка отримала «золотий статус» у Бразилії і Тайвані та «платиновий» - у Нідерландах.

У 2001-му співак виступав перед самою Королевою Єлизаветою разом із Елтоном Джоном та Дженіфер Лопес. З тих пір англійська королева являється його палкою шанувальницею.

Сафіна з дитинства цікавився музичним мистецтвом, успадкувавши цю пристрасть від батьків. Вже в 9 років він почав серйозно займатися музикою, а викладачі виявили в ньому неабиякий співочий талант. У 1989 році Алессандро виграв перший приз в Міжнародному вокальному конкурсі імені Каті Річчареллі — ця нагорода стала трампліном для кар'єри Алессандро в світі опери. Натренувавшись на класичному та релігійно-духовному репертуарі, співак вирішив спробувати себе у новому жанрі, який сам і винайшов. Для музичних критиків і журналістів він придумав термін «поп-опера», що ідеально описує його стиль. Саме ця суміш поп-музики, соулу, мюзиклів в поєднанні з академічним вокалом принесла йому світову популярність.

Наступний виток популярності прийшов до Алессандро Сафіна, коли він випустив сингл «Luna» — композицію, яка на довгі роки стане його фірмовою візитівкою. Ця пісня увійшла в саундтрек бразильської теленовели «Клон», яка здобула світову популярність, але саме в Україні була предметом справжнього культу. До речі, співак знявся в одному з епізодів серіалу у 2000-му році. З часом Алессандро Сафіна вписав себе у світову традицію жанру «classical crossover» — це надзвичайно високі стандарти академічної музики, які виконуються у доступному для широкого кола слухачів форматі. Тобто, співак займається культурним просвітництвом та протягом своєї кар’єри робить класичну і оперну музику більш зрозумілою для великої аудиторії.

Алессандро Сафіна, Одеса, Концертна арена «Морвокзал» — 25 липня, 20:00